Ingo Leth (1968)

One aim of contemporary art is
to join and to learn of each other’s cultures.
                                     
Ingo Leth

 

Ingo Leth

Wie ben ik, Ingo Leth.

Ik ben in de Duitse stad Duisburg opgegroeid. Daar voltooide ik in de jaren ‘80 een grafische opleiding. In 1989 verhuisde ik naar Nederland.
De passie voor het schilderen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Het schilderen is voor mij een weg van ontwikkeling.
Zowel abstract als figuratief werken ligt mij zeer aan het hart. Ik zie het zelf als een voorrecht, dat ik de gave heb zowel abstract als ook realistisch te kunnen werken.

In mijn werken probeer ik altijd een link tussen culturen te leggen. De Nederlandse en Japanse cultuur hebben daarbij vaak mijn interesse en aandacht. Eén van mijn motto's is dan ook “One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures.”
 
Symbolen en verhalen geven de werken betekenis. Geluk (1000 kraanvogels) en positiviteit vormen een belangrijke rode draad in mijn werk.

Ik werk o.a. met olieverf of acryl verf op doek, in combinatie met natuurlijke materialen, zoals papier, zand of bladgoud. In mijn werk bestaat een evenwicht tussen rust en energie. De kleur zie ik als communicatiemiddel.

In 1991 exposeerde ik voor het eerst in de kunst scene in Emmen. Vanaf 1992 heb ik diverse tentoonstellingen in Nederland en in het buitenland gehouden, van New York, Barcelona, tot Kentucky en Montreal.

In april 2015 opende ik de deuren van Galerie 'Bij Leth' in Emmen. Ik probeer met het organiseren van diverse exposities in de prachtige Zuiderkerk in Emmen de Kunst scene in Emmen een plek te geven. Zowel kunstenaars uit Emmen als ook uit de rest van nederland exposeren in mijn Galerie.

In juni 2016 is de Galerie verhuisd naar de entree van de voormalige dierentuin in Emmen. Onze openingstijden zijn:

Woensdag t/m/ zaterdag van 11-17 uur 1e zondag van de maand van 12-17 uur

Kijk ook op www.bijleth.nl

 

Opleidingen

  Berufsfachschule für Farbtechnik und Raumgestaltung
  Zeefdruk drukvorm voorbeider zeefdruk
  DTP opleiding Desk top publishing

Aankopen en opdrachten

  Schildersgroep Noord
  Rabobank Emmen
  Fam. Lauxen te Midwolda, inrichten van het huis met schilderijen
  Rabobank Emmen opdracht t.b.v. afdeling Beleggingen
  Rabobank Emmen t.b.v. het 100 jarig bestaan van de Rabobank (er werden van het werk 120 zeefdrukken vervaardigd)
  Airbrushopdracht voor het 20 jarig bestaan van Hekro