As high, as crane-birds can fly

Code : 2015-001
Materiaal : Olieverf op linnen
Afmeting : 120*120 cm

Verkocht

Op dit schilderij staan 8 kraanvogels, waarvan er 5 zijn geschilderd. Het getal 8 (八 (hachi) in het Japans; of in het Chinees 捌; pinyin bā) is in veel Aziatische landen een geluksgetal. 

Het jongetje probeert op de schommel zo hoog te komen als de kraanvogels kunnen vliegen. Dit is te vergelijken met mensen, die 1000 origami kraanvogels vouwen. Men probeert met een symbolisch stuk papier het geluk te vinden, voor zichzelf of voor een ander.

De Kraanvogel (grus grus) staat symbool voor geluk, lang leven, saamhorigheid, vrede, liefde en gezondheid. Het is in Japan een ware kunstvorm om kraanvogels (tsuru) in origami te vouwen.

Een gezegde in Japan schrijft, dat men na het vouwen van 1000 kraanvogels (grus grus) een wens mag doen. Vaak zijn de wensen gerelateerd aan gezondheid.

Ik wilde het op mijn eigen manier doen, de 1000 kraanvogels te volbrengen. In 2007 begon ik met het schilderen van 1000 kraanvogels. Iedere geschilderde kraanvogel telt, of hij ergens in verwerkt is of centraal op een schilderij staat.
Op dit schilderij staan kraanvogels nummer 953-957.

Deel met je vrienden


Terug naar overzicht